måndag 5 maj 2008

Esk. Igen.

Johan Esk kämpar tappert för att komma ned till Den fryntlige skåningens och Jan Biljards nivå. Och han är snart där. Snömoset om plastgräset och uppväxttiden är populism i dess renaste form.

Att bry sig om de barn som är för fega för att spela på grus är ett enormt slöseri med vår redan begränsade tillgång på fotbollsplaner. Dessa barn kan man ge en landybandyklubba och skicka till närmsta fritidsgård; elitkorpspelare lär de i vart fall inte bli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oerhört upprörande att såna som Esk upplåtes utrymme för huvudlös plastpropaganda på landets största tidning. Tur att det finns ett motstånd från grusrotsnivå till ledningsnivå i landets viktigaste korplag: http://www.svenskafans.com/grusplan/hoyzer_boyz/artikel.asp?id=235421

Anonym sa...

Ett öppet brev till Johan Esk

Käre Johan Esk

Vi i Hoyzer Boyz kan inte längre ignorera denna populistiska artificiella gröna våg som sveper över Sverige och Stockholm i synnerhet.
Att du själv väljer att helt utan grusskor på fötterna i en helsideskrönika i DN (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1077&a=766548) ställa dig på kommunalpolitikernas sida och i raljerande och svepande ordalag decimera en hel sport och dess utövare har fått Hoyzers General Manager att gå i taket och han har nu valt att ta bladet ur munnen i en hårt fördömande artikel (http://www.svenskafans.com/grusplan/artikel.asp?id=235421) på den eminenta siten SvenskaFans.
Förhoppningsvis leder detta till en nyansering av den ickedebatt som uppstått då media, liksom du själv, valt att ta efter våra "folkvalda ledares" inskränkta och förenklade retoriska resonemang där användandet av ordet "alla" ingår som en intrikat del i marknadsföringen av denna gräsliga produkt kallat "konstgräs".
Att DN, som av många i laget har uppfattats som en någorlunda kritiskt granskande publikation och således står lite högre i rang än Hänt i veckan, Aftonbladet och Okej, väljer att ens trycka dylika krönikor som enbart andas populism och slätstrukenhet är inte bara chockerande utan även något löjeväckande.
Vi hoppas i och med detta att du förstår att det finns många fotbollsspelare på gräsrotsnivå som faktiskt föredrar grus och makadam och att vi inte är rädda att ta en debatt, lika lite som vi är rädda för så kallade "sommarknän".
Att spela på gräs är ingen konst, det är inte för inte en sandbunker i golf kallas ett hinder i den bemärkelsen att den gör sporten svårare och därmed mer intressant.

Nej, det riktiga parollen borde vara: Grusa kommunens planer på konstgräs.

mvh
/Skäggmuren i Hoyzer Boyz
PS Vilken idrott kan förvänta sig ett hot om utrotning härnäst? Tennis på grus?

Svaret
Hej XXXXX
Kul skrivet.
Gräsrotsnivå? Plastgräs?
Johan Esk, fortfarande grusspelare _ tyvärr.

Tydligen gick andemeningen inte riktigt fram men hade någon förväntat sig något annat?